2 Mai

I retningen 4 km mot Mangalia fra Vama Veche kommer man via strandkanten til lipovenilandsbyenDOI MAI. Her står alt stille.

Kategori:
Tags: 

I retningen 4 km mot Mangalia fra Vama Veche kommer man via strandkanten til lipovenilandsbyenDOI MAI. Her står alt stille. De få innfødte som er igjen av den ortodokse russiske folkegruppa på disse kanter - driver med fiske eller småbruk, eller drikker vodka utenfor de slitte småhusene sine.

5 km videre nordover kommer du til LIMANU, stedet som ble kjent i 1986 da den rumenske forskeren Lascu oppdaget MOVILE-hulen. Hulen er fortsatt et forskningsområde og stengt for offentligheten.

I hulen har man blant annet oppdaget 32 ulike blomster - og dyrearter fra fem millioner år tilbake, arter som ellers kun finnes i havet på 5000 meters dyp. Vitenskapelig er MOVILE fantastisk og unik.

I tillegg til den lille grenseovergangen til Bulgaria ved Vama Veche kan man med bil  bruke NEGRU VODA, ca 15 kilometer nordvest fra Mangalia. Den første bulgarske landsbyen man kommer til her heter Kardam, ca 5 km etter grensepasseringen. Køer kan forekomme på begge overgangene, ikke minst dagtid. Ja, selv uten altfor mange biler oppstår køer.  

Selv om bulgarere og rumenere står milevis fra hverandre språkmessig, har de en ting felles: En intens og vedvarende kjærlighet til byråkratiet. Vel, vi skal ikke overdrive. EU-medlemskapet har hjulpet på og med Schengen i det fjerne kan man håpe på forkortet reisetid i tollen.

Det er muligens for dumt å anbefale Vama Veche til den jevne skandinaviske charterturist, så det skal vi la være. Men er du av den typen som liker å snuse i bakgårder og speile deg i andre snodige mennesker, så kan Vama Veche være en trivelig utfordring. I alle fall for en dag eller tre.

Og skulle du ikke komme dit, men lurer på hvordan det ser ut der, så kan du bare skru på musikk -kanalen TV U eller KISS.  60% av musikkvideoene i Romania med sand og sol i settingen, er filma i området. Men damene er importert fra hovedstaden.

AKTUELLE NETTSIDER:

www.vamavecheholidays.ro

Bestill lignende reise