Bacau

Bacau ligger ved foten av Karpatfjellene og Ghimes-passet utenfor byen forbinder byen med Transylvania. ( km sør for byen møtes elvene Bistrita og Siret).

Kategori:
Tags: 

Bacau ligger øst i Romania ved Bistrita-elva og har rundt 180000 innbyggere. Byen er hovedstad for fylket med samme navn, er en av de største byene i den rumenske regionen av Moldova og nr 15 i størrelse i Romania. 

Under den første verdenskrig var byen hovedbase for den rumenske armeen, og dette preger byens museum. Byen har to kirker fra 1500-tallet - og det kjente museet IULIAN ANTONESCU er blant byens mest besøkte severdigheter

Bacau er en viktig industri-og handelsby, og også et jernbaneknutepunkt for togforbindelser til Ukraina, Russland og Bulgaria. Byen framstiller petroleumsprodukter, har en stor tekstilindustri hvor skinnvarer inngår. Frukt og nøtter bearbeides også i byen.

Videre har Bacau to svære kornmøller, en kjøttvarefabrikk, papirproduksjon og flere store vannverk. Bacua er en vakker og romslig by, og en urban overraskelse i et område som ellers er preget av landbruk. Bacau er også en universitetsby.|  http://www.ugb.ro/

I dag har også Bacau flyforbindelse til Timisoara og 10 europeiske byer. Flyplassen har nettside | www.bacauairport.ro

WEBSIDER: www.prefecturabacau.ro   

www.primariabacau.ro  

Bestill lignende reise