Barlad

Barlad - eller Birlad som byen skrives fortsatt en del steder - ligger i fylket Vaslui og er et av flere stoppesteder på toglinjen mellom Bucuresti og Iasi. Byen har rundt 70000 innbyggere og er et viktig handelssenter for alle landsbyene i området. Under kommunismen var Barlad hovedstad i denne provinsen, i dag er byen nummer to i etter byen Vaslui i fylket med samme navn.

Kategori:
Tags: 

Barlad - eller Birlad som byen skrives fortsatt en del steder - ligger i fylket Vaslui og er et av flere stoppesteder på toglinjen mellom Bucuresti og Iasi. Byen har rundt 70000 innbyggere og er et viktig handelssenter for alle landsbyene i området.Under kommunismen var Barlad hovedstad i denne provinsen, i dag er byen nummer to i etter byen Vaslui i fylket med samme navn. Men de fleste vil si at Barlad er langt mer å foretrekke turistmessig enn fylkeshovedstaden. Elva Barlad renner gjennom byen og det finnes rester av en romersk bosetning rett utenfor byen.

Og det er mange grunner til å hoppe av toget her. Byen er vakker, oversiktlig og ikke minst ren. Det er flere store markeder i sentrum hvor det selges alt fra tepper til kjeler og husdyr. Inne i sentrum finnes også det vanlige utvalget av moderne butikker, og alt er i gåavstand uansett hvor du måtte overnatte på et av byens hoteller.

Det er også regelmessige festivaler i området, og Barladbeboerne vet hvordan de skal feire. Hver måned synes å ha en " sarbatori " - en eller annen feiring. Noe som preger Moldovaregionen også generelt.

Folk er gjestfrie og opptatt av mat og drikke. Byen har mange lavtlønte og trenger nye arbeidsplasser, men kulturen synes å være at man prioriterer måltider sammen med familie og venner. Følgelig finnes også mange gode restauranter, barer, terrasser. cafeer og puber. Og har du feriert ved Svartehavet, vil det lave prisnivået her overraske.

Museet Vasile Pavan og teateret Victor Ion Popa er byens mest levende severdigheter.

Barlad har også en rekke faste utstillinger. Blant annet:

Galeriile Romarte Barlad

Sculptorul Marcel Guguianu

Togtider til - fra Barlad: www.infofer.ro NB Her skrives Barlad som Birlad

Busstider til - fra Barlad: www.autogari.ro

Bestill lignende reise