Braila

Brailahalvøya er et erklært naturreservat - spesielt for å ta vare på den unike floraen i området. Forskjellen på flo og fjære gjør også området et populært hekkested for sjeldne fuglearter. Jakt og fikse er kontrollert - som ellers i Deltaområdet.

Kategori:
Tags: 

Braila har 206000 innbyggere og ligger ved Donau i et fylke som også heter Braila, klemt inn mellom fylkene Galati og Tulcea. Byen er omgitt av sletter og sideelver til Donau, og slettene tar ofte form som halvøyer.

Brailahalvøya er også et erklært naturreservat - spesielt for å ta vare på den unike floraen i området. Forskjellen på flo og fjære gjør også området et populært hekkested for sjeldne fuglearter. Jakt og fikse er kontrollert - som ellers i Deltaområdet.

Braila er langt mer trivelig visuelt enn nabobyen Galati. Braila har også lykkes i en viss grad å tiltrekke seg utenlandske investorer, blant annet norske Aker som nå har skiftet eierskap.. Området er en frisone og  toll-og avgiftsnivået mindre enn andre steder i Romania. Næringslivet i Braila er basert på tungindustri og skipsbygging. Det betyr ikke at byen ikke har store problemer av sosial karakter, men en viss optimisme gjør ikke bildet helt svart. Norske forretningsinteresser er godt etablert i Braila gjennom skipsbygging.

SEVERDIGHETER |

Det finnes ikke så mye turistinfo om Braila på engelsk. Engelske LONELY PLANET har ikke byen med i sine utgaver. Merkelig siden folketallet er stort.

Braila har et etnografisk museum, et historisk museum og et "House of Collections". Den Greske Kirke og Erkeengelens Kirke er de viktigste religiøse bygningene i byen. Byens teater har navnet Maria Filotti-Teateret. Byens hovedgate ender i Esplanaden med et større fonteneanlegg.

5 km fra sentrum i Braila finnes Saltsjøen, en innsjø bokstavelig talt fylt av saltholdige mineraler. Dette er et kursted som gir behandlinger i form av mudderbad og hvile. Ellers arrangeres det en rekke båtcruise på Donaua til småøyene Braila, Fundu Mare, Corotisca, Blasova og Zaton.

TOGTIDER OG PRISER : WWW.INFOFER.RO  | link |

INTERNETTSIDER OM BRAILA

www.primariabraila.ro  BYEN

www.portal-braila.ro  FYLKET

Kart Brailaområdet

Bestill lignende reise