Buss

Buss er folketransportmiddel nummer en i Romania. Det går busser i alle format og i alle standarder i alle mulige retninger.

Kategori:
Tags: 

Buss er folketransportmiddel nummer en i Romania. Det går busser i alle format og i alle standarder i alle mulige retninger. Og til nesten  alle tider på døgnet. Alle tider finner du på www.autogari.ro

Sett med skandinaviske øyne er bussbillettene billige - selv på lange avstander. Man har ofte også flere valg på samme strekning. Busser med høy standard - de finnes det stadig flere av.

Det er vanlig å kjøpe billett på bussen, men på lange avstander gjøres dette på stasjonen - eller online - for å være sikret plass. De fleste rumenske busstasjoner finnes et steinkast fra jernbanestasjonene. Både i Bucuresti og Constanta er hovedstasjonen for buss plassert to kvartaler unna jernbanebygningene. Bussene mellom Constanta og Bucuresti drar og ankommer derimot direkte foran jernbanestasjonen i Constanta.

Det finnes nonstop- ruter mellom de store byene. Vel, helt nonstop er det ikke alltid. Hvis sjåføren finner ut at han skal ha middag underveis, tar alle en rast samtidig. Billettene kjøpes alltid ombord dersom du ikke har ordnet dette i forkant-

Sørg alltid for å få billetkvitto, selskapene har ofte kontrollører underveis for å sjekke at sjåfører ikke putter pengene i egen lomme.

Bussene er nye etter at det kom påbud om moderne maskiner til offentlig transport. MELLOM  DE STØRSTE STORBYENE ER BUSSENE MODERNE OG BEHAGELIGE -  OG NESTEN ALLE HAR VIDEO OG WIFI-SPOT. MAN KAN OGSÅ KJØPE BILLETTER ONLINE HOS DISSE VIA www.autogari.ro

Den mest fleksible og den raskeste busstransporten mellom småstedene og tettstedene besørges av MAXITAXIENE.

Dette er private minibusser som opererer etter lisens innenfor visse områder - eller på tvers av regioner. Med sine ca 20 sitteplasser og ivrige sjåfører kaprer de passasjerer hvor det måtte være langs veien, og setter folk av der de ønsker det.  Nå varierer dette siste mye etter strenge meldinger fra EU om faste holdeplasser, så sjekk med selskapet hvis mulig.

Minitaxene er raske og turen kan bli heseblesende, men skal du raskt og billig fra et sted til et annet er det et alternativ som den vanlige rumener bruker. Bagasjen stables bak og i midtgangen, og trangt er noen ganger bare fornavnet.

BUSSTIDER

| www.autogari.ro | Bussruter over hele Romania.

Tider i mobilen: http://mobile.autogari.ro | Buss og togtider direkte i mobilen. Også android -app via Google Play-

Med medlemskapet i EU har reisealternativene mellom Romania og Vest-Europa blitt flere. Bussruter mellom Romania og resten av Europa er mange. En av de største operatørene er  | www.eurolines.ro |  Eurolines har ukentlige avganger mellom de store byene i Romania og Gøteborg |  Oslo via Tyskland. Prismessig har disse bussbillettene vært konkurransedyktige, men prisene nærmer seg nå billigbillettene med ordinære rutefly. Unntaket er studentrabattene. Men en tredagers busstur er ganske slitsom sammenlignet med en flyreise.

| www.atlassib.ro |  er et annet selskap som har vokst seg store siden vinteren 2005/ 2006. De har avganger mellom Romania og Sverige blant annet. Men også avgangene mellom Romania og nabolandene kan være interessante i kombinasjon med lavprisfly, f.eks. Nettsida har en engelsk versjon og etter litt søk kan man finne det meste av informasjonen man trenger på sidene. Men for å få eksakt prisinfo bør man ringe selskapet, sier flere av RR sine lesere. Atlassib har også pakkeservice, men bare fra Sverige til Romania.

Mellom de "tyske" byene i Romania som Cluj, Sibiu, Sighisoara og Brasov er det gode, hyppige og billige bussforbindelser til tyske byer som Frankfurt og München. Se linker på websida | www.clujnapoca.ro |

Bussrutene til Istanbul fra Romania er mange og billettene svær billige. Enkelte tilbyr tur/retur for 50 euros. Det er først og fremst byene Bucuresti, Timisoara og Constanta som har gode bussforbindelser til Istanbul via Bulgaria.

BUSSTRANSPORT : | linker | www.eurolines.ro | www.transeuropa.ro | www.atlassib.ro |

Bestill lignende reise