Campulung Muscel

Tross en stolt historie som fordums hovedstad i landet Valakia, er Campulung lite besøkt av turister

Kategori:
Tags: 

Campulung Muscel  - er en by på 40 000 innbyggere som ligger 45 km fra Pitesti på veien til Brasov - 80 km fra Brasov. Tross en stolt historie som fordums hovedstad i landet Valakia, er Campulung lite besøkt av turister.

Byen er delt i to av elva, og det avlange sentrum i byen gir navnet til denne sjarmerende byen blant fjell og bakker.  Hele 15 kirker preger bildet i sentrum, sammen med en velstelt park og livlige markedsplasser for alle landsbyene i Argesdalen. Byen har en togendestasjon, men det er raskere å komme seg hit med buss både fra Brasov og Bucuresti. Det er også bare 40 km til den berømte kirken i Curtea de Arges.

Campulung har mange barer, tre nettcafeer, et par danserestauranter,en kino og tre diskoteker. Men nattelivet er begrenset og søvning.Restaurantene er ofte gjemt bort i bakgater og hager, men er billigere enn noe annet sted i Romania. Folkene er gjestfrie og nysgjerrige.

Bilturen Campulung Arges - Brasov går gjennom noe av det vakreste og mest dramatiske landskapet i Romania - før man ender opp i Bran og deretter storbyen Brasov. Turen tar ca 90 minutter. Hjemmelaget ost selges langs fjellveien og her og der dukker en hjemmerestaurant opp med det aller beste i mat og drikke.

Webside: http://www.campulung-muscel.ro

Bestill lignende reise