Campulung Moldovenesc

Det er to kjente byer i Romania som bærer navnet Campulung. I tillegg til Campulung Arges finner vi Campulung Moldovenesc som en liten og spesiell utkant helt øst i landet i regionen Bucovina.

Kategori:
Tags: 

Det er to kjente byer i Romania som bærer navnet Campulung. I tillegg til Campulung Arges finner vi Campulung Moldovenesc som en liten og spesiell utkant helt øst i landet i regionen Bucovina. RR har fått mail fra nordmenn som regelmessig besøker byen, driver hjelpearbeid der og som har blitt glad i denne delen av Romania.

CM er turistmessig først og fremst et utgangspunkt for turgåere i Rarau-fjellene som ligger 15 km fra selve byen. Området er vinterstid et sentrum for alle som liker å gå langrenn. Det finnes også en 800 m nedfartsløype for slalåmfrelste, men bortoverski er tingen i denne delen av vinter-Romania. Selve byen CM ligger i en høyde av 621 meter over havet. Siste søndag i januar er det en stor vintersportfestival i CM.

CM har også en viss tysk historie. Tyske gruvearbeidere bosatte seg i byen rundt 1800 etter påtrykk fra myndighetene i Habsburg. Likevel er det rumensk treverk som dominerer byen, både bygningsmessig og i all treskur som lages og selges til turister. Et lite hus i byen har en merkelig utstilling av treskjeer, det samme har byens treskjærermuseum. Her er treskjeer formet som hjerter, som smykker,som kjeler og redskaper.

CM er også en utmerket base for besøk til alle severdige kloster i området.

Bestill lignende reise