Costinesti

Costinesti er i særklasse som reisemål, fordi stedet holdes halvveis skjult for vestlige turistbyråer. Det har vært en halvoffisiell politikk å beholde Costinesti som et billig feriealternativ for unge rumenere, og studenter spesielt

Kategori:
Tags: 

En humpete småvei fra hovedveien Constanta-Mangalia (mellom Eforie og Neptun ) fører deg til badebyen Costinesti. (" kåstinescht") - en av Romanias mest populære, billigste og spesielle babebyer - og med kystens korteste og mest hektiske sesong; nemlig de ukene studentene har sommerferie.

Byen er bygget som en ren ferielandsby for de unge og glade, og de som kjenner seg unge og glade , eller gjerne vil være det. Rumenerne kaller Costinesti Romanias svar på Ibiza. Det er det ikke, men party - og ungdomsfaktoren er dominerende og i helgene enerådende..

Costinesti er i særklasse som reisemål, fordi stedet holdes halvveis skjult for vestlige turistbyråer. Det har vært en halvoffisiell politikk å beholde Costinesti som et billig feriealternativ for unge rumenere, og studenter spesielt. Dette har dermed blitt stedets profil,  Resultatet er at byen er det billigste feriealternativet langs den rumenske kysten, og at utlendingene nesten er helt fraværende.Tilbudene er deretter. Og en av det mest populære badebyene i sørøst-Europa for ungdom er i praksis ukjent som turistreisemål i vest.

Men det er ikke den viktigste årsaken til å besøke feriestedet.

Costinesti ligger vakkert og bortgjemt til som en visuell overraskelse blant åkrer og trær. Klippestrendene nord og sør for byen er det nærmeste man kan komme folketomme strandstriper i Romania. Hvis man vil finne ei strand for seg selv, så er dette området for den slags ( sammen med de mer ukjente strendene rundt Corbu, Vadu og Istria nord for Constanta).

Her er det faktisk mulig å finne ro og isolasjon med litt flaks, gode sko og en timeplan som ikke inkluderer helgene - da alle innfødte rømmer de sommerheite blokkene sine.

Mens latinere klenger seg sammen i horder for å være sosiale, er det noen av oss skandinaver som synes at lykken er å finne et sted der vi kan være aleine - uten discorytmer og dryppende sololje fra baben i strandstolen.... - sør for Costinesti kan man vandre blant tang og tare ( og litt skrot i standkanten) - til man finner en strandflekk der man liker seg.

Underveis vil man finne rumenere som bader uten tekstiler og ingen bryr seg om andre. Vannbunnen er rufsete og man må legge på svøm ganske kjapt. - nordover er det reinere og mer øde, men vanskeligere å ta seg fram. Har man bil, kan man finne traktorstier langs de store gårdene i retning Eforie.

Ute på Svarthavet i Costinesti ligger et gammelt skrotete skip.

Det arrangeres turer ut til dette vraket. Man kan dykke og stupe der ute. Slik gjør man penger ut av noe som estetisk sett skulle ha vært fjernet for lenge siden.

Selve Costinesti er som andre utbygde feriesteder i Romania , det vrimler av strandrestauranter og discobarer. Forskjellen er dominansen av yngre mennesker og fraværet av luksustilbud. Og at billig er billigere her. Kresne verdensborgere vil si at Costinesti i høysesongen er rufsete, ryggsekkturister med hip hop på mp3spilleren vil elske byen.

Stemningen er laidback og avslappet. Strendene i sentrum består av finkornet sand ,og tilbudet av strandaktiviter som beachvolley er godt.

Det finnes vannski, vannjet og gocart for  å nevne noe.

…………….

Restauranter og matbarer kryr det av, men strømmen går ofte og tålmodighet er en dyd.

Det kan tenkes at kokken tar en drink med en kamerat i stedet for å lage mat.

Alle bør ha god tid i Costinesti og drikkevarene kommer raskt på bordet - i motsetning til maten. Men alt er billig på dette stedet, latterlig billig med norske øyne. Visa og Mastercard kan du legge igjen hjemme, her gjelder kun kontanter. Unntaket er hotellet FORUM som huser de få turistene i det øvre sosiale skikt.

2006 MAKEOVER - Den 3.juni 2006 ble Costinesti gjenåpnet som badeby etter en totalrenovering som kom etter en stor vinterflom i området.

Costinesti har en del blues- og jazzbarer med live musikk og kveldene er livlige for den som liker strandparties og håll-i-gångs. Rivieraens største diskotek skal være Disco Max i Costinesti.

Vil du ha det roligere, kan du promenere på promenadene utenfor strandstripa eller tøfle ut til klippeskrentene og se ettertenksomt ut over Svarthavet

Link: http://costinesti.com

Bestill lignende reise