Craiova

Craiova er en interessant og trivelig by, og de mange studentene gjør at kulturlivet blomstrer, - og byen er kjent for sine mange bokhandlere og bibliotek.

Kategori:
Tags: 

CRAIOVA er en av de større byene i Romania med sine 311000 innbyggere. Historiske bysønner er Valakias prins Mihai Viteazul og den verdenskjente skulptøren Brancusi, mens i dag er byen mest kjent for ølet med samme navn - og produksjonen av sportsbilen Cielo. Dessuten er Craiova en betydelig universitetsby.

Problemene i det tidligere Jugoslavia rammet også Craiova hardt. I 1992 ble et felles rumensk-serbisk jagerjet-prosjekt stanset pga FN-sanksjoner - og disse ble først fjernet i 2000.

Craiova er en interessant og trivelig by, og de mange studentene gjør at kulturlivet blomstrer, - og byen er kjent for sine mange bokhandlere og bibliotek. NASJONALTEATERET, OPERAEN og OLTENIA FILHARMONISKE ORKESTER er kjent for å gi forestillinger og konserter i toppklasse. Craiova er også svært mange puber og barer med levende musikk, ofte kombinert med samtidskunstutstillinger.

Severdighetene er mange, og skal man få med seg alt må man ha et par dager i denne spesielle byen. På sentralplassen Calea Unireii rager statuen av Prins Viteazul, og ved Rådhuset rett ved finnes et minnesmerke over ofrene fra revolusjonen desember 1989. Av museer kan vi nevne Det nasjonale historiske museum, Det etnografiske museum, Det lokal-historiske museum, men framfor alt Craiovas Kunstmuseum. Kunstmuseet finnes i Dinu Mihai-palasset som ble bygget 1907 av adelsmannen med samme navn. Slottet har huset presidenter og kjendiser opp gjennom tidene, også landets siste diktator. I dag er alle rommene innredet som utstillingslokaler for rumensk og europeisk skulpturkunst. Verk av Brancusi dominerer selvfølgelig.

Craiova har flere romslige parker og vakre kirker. To av kirkene som er verdt å besøke er St Dumitru-kirken og St.Hramul-kirken.

Bestill lignende reise