De malte klostrene

De malte klostrene i Bucovina i Moldova i Romania ble reist på 1500-tallet da nordlige deler av Romania var truet av tyrkiske invasjonsstyrker. Vanlige soldater og bønder som skulle slå invasjonsstyrkene tilbake, skjønte ikke den slaviske liturgien - og derfor ble veggene malt for å gjøre bibelhistorien tydelig og enkel - og samtidig styrke kampmoralen og troen.

Kategori:
Tags: 

De malte klostrene i Bucovina i Moldova i Romania ble reist på 1500-tallet da nordlige deler av Romania var truet av tyrkiske invasjonsstyrker. Vanlige soldater og bønder som skulle slå invasjonsstyrkene tilbake, skjønte ikke den slaviske liturgien - og derfor ble veggene malt for å gjøre bibelhistorien tydelig og enkel - og samtidig styrke kampmoralen og troen. Det er brukt naturfarger og selv om vind og regn har slitt mange av maleriene, er de fleste utrolig godt bevart.

Hvert kloster er tilegnet en helgen, og navnedager til beskyttelseshelgenene feires av nonner, noviser og munker som er knyttet til kirkene. Nonnene må tjene sju år, og bryter de noen av løftene må de stå stille utenfor klosteret som straff i flere dager. Ofte mens de ber om pengestøtte.

Etter at østerrikerne okkuperte området i 1785, ble mange av klostrene stengt. Mange av munkene og nonnene ble også forfulgt under kommunismen, men siden 1990 har klosterlivet blomstret opp igjen.

Klostrene er oppe fra 8 til 18 hver dag og har guider på engelsk og fransk. En inngangsavgift tas hvis du vil bruke fotoapparat eller videokamera. Røyking og short er forbudt, og kvinner skal dekke hode og skuldre.

Steder med  kjente klostre

VORONET

HUMOR

MOLDOVITA

SUCEVITA

SOLCA

ARBORE

Bestill lignende reise