Det nasjonale folkemuseet i Bucuresti

Området viser landsbybygninger og tradisjonelt levesett fra ulike rumenske regioner og i ulike rumenske folkegrupper. Også lipovenene – den gamle russiske innvandrergruppen i Donaudeltaet - er representert på en interessant måte.

Kategori:

Det nasjonale bygdemuseet – eller Folkemuseet  – i Bucuresti med navnet MUZEUL NATIONAL AL SATULUI DIMITRIE GUSTI – er en opplevelse. Ikke minst fordi det er en fredelig og imøtekommende oase i en millionby som kan stresse den aller sindigste. Har du en formiddag eller ettermiddag ledig i den rumenske hovedstaden, ta en tur dit. Området viser landsbybygninger og tradisjonelt levesett fra ulike rumenske regioner og i ulike rumenske folkegrupper. Også lipovenene – den gamle russiske innvandrergruppen i Donaudeltaet - er representert på en interessant måte. All informasjon du måtte trenge om dette flotte området i Bucuresti finnes på den engelske nettsiden til Folkemuseet | http://www.muzeul-satului.ro/en/

Bygdemuseets navn er en hyllest til den rumenske filosofen og sosiologen Dimitrie Gusti fra Iasi som døde i 1955. Han var kulturminister før den andre verdenskrig og leder av Det rumenske akademi 1944 – 1946. Han er ansett som grunnleggeren av rumensk sosiologi. Han  gransket rumensk bygdeliv og bygdekultur i hele sitt aktive yrkesliv.

20th century windmill from Sarichioi, Tulcea County

Bestill lignende reise