Deva

Byen er likevel mest kjent for to ting; et gammelt festningsverk og det faktum at Deva er hovedbase for Romanias turnere på olympisk nivå.

Kategori:
Tags: 

DEVA er hovedstaden i Hunedoara fylke og har over 80000 innbyggere. Elva Mures renner på den ene sida av byen. Deva er en gruve - og industriby, men har også et universitet som fokuserer økologi og turisme. Byen er likevel mest kjent for to ting; et gammelt festningsverk og det faktum at Deva er hovedbase for Romanias turnere på olympisk nivå. 

Devas "citadel" eller gamle festningsverk gikk bokstavelig talt i lufta i 1849 da festningens kruttlager eksploderte, men dette hindrer ikke at citadelen er byens store turistseverdighet den dag i dag.

Festningen ruver 300 meter over byen og arbeidene startet så tidlig som 1385 da Habsburgerne kontrollerte området. En røff legende påstår at en av konene til forvalterne ble murt levende inn i murene for å sikre byggverket. Festningen har også vært brukt som fengsel, men har stort sett vært objekt for krigshandlinger mellom østerrikere og ungarere, bønder, tyrkere, bulgarere og nasjonalister. Et museum finnes selvfølgelig og ved foten av festningen ligger Magna Curia- palasset fra 1600-tallet med en liten tilliggende park.

Deva er overraskende livlig, med diskoteker, barer og flere restauranter i toppklasse. Klatrere og turgåere bruker ofte byen som base for turer i Retezatfjellene i nærheten. Om Deva ikke er på Romanias topp 10-liste når det gjelder turisme, så er byen ikke langt unna. Shopping er det også gode muligheter for, med kjente varehus i sentrum og flere markeder spredt ut over sentrum.

Overnattingsmulighetene er mange og tilbudene er gode i det billige backpackerskiktet. En veldrevet campingplass - Complex Turistic Strei finnes 17 km utenfor byen på veien til vakre Sibiu.

Bestill lignende reise