Eforie Sud

Fra Eforie Nord kan man spasere langs strandkanten til Eforie Sud, hvis man er usjenert nok til å passere to nudiststrender. Etter nudistene kommer man til noen bergknatter, før terrenget igjen flater litt ut mot et enda billigere feriested langs den rumenske rivieraen.

Kategori:
Tags: 

Det beste med Eforie Sud er å komme dit tidlig august da alle andre badebyer er fulle som sardinbokser, og Eforie Sud ligger der romslig og vennlig avslappet med sine parker og nedslitte avenyer, flotte strender og billige restauranter, og er akkurat passe folksom og aktiv til å kunne kalle seg en badeby som lever.

Fra Eforie Nord kan man spasere langs strandkanten til Eforie Sud, hvis man er usjenert nok til å passere to nudiststrender. Etter nudistene kommer man til noen bergknatter, før terrenget igjen flater litt ut mot et enda billigere feriested langs den rumenske rivieraen. Litt av veien har rast ut, så man må svinge opp ved et par sommerskoler for unger. De er i drift selv om de ser ut som spøkelsesslott. På strekningen er det planlagt en asfaltert strandpromenade.

Eforie Sud har bungalows og brede gater med tunge trær på begge sider, og i selve byen er det godt om plass. Stranda derimot - som er mer sammenhengende enn den i Eforie Nord - er derimot overbefolket i sommersesongen, men bare i helgene.. Her er det nesten ingen utenlandske turister - bortsett fra en del Ivaner fra Moskva - og overnattingstilbudene enkle og rimelige. Et diskotek pryder den lille markedsplassen i byen, og ned mot stranda ligger et sett av enkle restauranter på en avlang, sementert plattform.

En delvis skjult hemmelighet i Eforie Sud er noen riktig trivelige ferielandsbyer som ligger bortgjemt i skogen litt utenfor selve sentrum i retning Eforie Nord. Her kommer russiske turister i grupper. En liten resepsjon i eget hus - og mange små hus eller rekkehus er dottet utover et trivelig grønt område. En restaurant binder bygningene sammen.

Deler av stranda har strandservice, men solsengene går ofte tidlig om morgenen og man er henvist til et par kvadratcentimeter for seg selv etter lunsj. På enkelte dager har Eforie Sud kraftige understrømninger i havet, og man skal passe på når man bader.

Det vakreste ved Eforie Sud er de lange brede gatene mellom Falezaen og hovedveien - med tunge trær alle veier. De gir en skyggefull og sval tur hjem etter en dag på stranda. Det hele virker frodig og stort - fra en tid der alt var mer oppdatert. Og det blir liksom aldri fullt i Eforie Sud - noe som kan være en velsignelse etter opphold i Mamaia, Eforie Nord eller Costinesti tidlig august, da " alle" har ferie i dette landet.

Utfluktsforslag i Eforie-området

Shopping i Constanta. Ta buss eller minibuss fra Posten. Alvorlig shopping: TOM/ CARREFOUR eller CITY PARK MALL Constanta - DORALY Constanta, METROPOL Constanta ( klær) eller dyre TOMIS i sentrum Constanta

Techirghiol, klosteret og behandlingssenteret. ( Taxi 4 km)

En kveld på Nunta Zamfirei med gode venner.

Pizza på Acapulco-restauranten

En formiddag i Eforie Suds store parker.

En popkonsert i Eforie Nord eller Eforie Sud. Sjekk plakater på telefonstolpene

Utekino

En dagstur til Costinesti ( minibuss/ buss fra posten)

En dag i Mangalia. Se ruinene der og bad fra stranda i sentrum. ( Tog eller buss)

Har du ikke vært der tidligere, ta en taxi til Mamaia - eller buss med bytte på togstasjonen i Cta.

www.spas.ro Rumenske behandlingssteder. 

Konserter og show på Sommerteateret i Eforie Nord.

Eforie Sud har også et av kystens mest besøkte diskoteker.

Bestill lignende reise