Histria - Greske og rumerske ruiner ved den rumesnke riviera

HISTRIA ble grunnlagt 657 før Kristus og ble en av de største handelsbyene i regionen, også til tider større en Constanta. Gotiske angrep ødela byen sammen med at sand fra havet sperret havnen, og i det sjuende århundre etter Kristus ble byen forlatt.

Kategori:
Tags: 

På vei til Donaudeltaet fra Mamaia og storbyen Constanta, kan man ta en avstikker til Histria – 70 km nord for Constanta. Du kjører til Navodari, tar av til Corbu og fortsetter rett fram til et lite enslig skilt forteller om unike severdigheter.

HISTRIA ble grunnlagt 657 før Kristus og ble en av de største handelsbyene i regionen, også til tider større en Constanta. Gotiske angrep ødela byen sammen med at sand fra havet sperret havnen, og i det sjuende århundre etter Kristus ble byen forlatt. Hvis du har sett POMPEII i Italia, vil du ikke bli særlig imponert, men hvis ikke - så vil du finne ruinene, de romerske badene, restene av de greske templene og murene storslagne.

Du kan gå fritt rundt i de opprinnelige gatene i det som i dag kalles HISTRIA ARKEOLOGISKE KOMPLEKS – ca 4 km fra landsbyen Histria.(Noen steder er navnet skrevet Istria) Arkeologisk funn er godt utstilt i MUZEUL HISTRIA. I noen av baderommene kan du se mosaikkgulvene slik de var i romertiden. Her finne også restene av et gresk tempel.

HISTRIA er beskyttet av UNESCO og nye funn er gjort de siste årene. HISTRIA er en av Romanias viktigste severdigheter historisk. Det er lett å komme seg til Histria med bil fra Mamaia, men veien er smal og dårlig skiltet. Du trenger et kart. Utgravingene går helt ut mot Svarthavet, og man kan bade fra noen av sandstrendene på en varm sommerdag.

Ute i området finnes også en rekke fuglearter og flokker av pelikaner kan dukke opp. Området er relativt stort og dekket av gress utenfor. Her finnes en del gresslanger, så det er smart å ha på seg tette sko.

Bestill lignende reise