VELVÆRE OG HELBRED I LAKE TECHIRGHIOL

Innsjøen Techirghiol i Constanta fylke er en av Romanias mest kjente innsjøer. Innsjøen på litt over 11 kvadratkilometer i overflate og en maksdypde på 9 meter.

Kategori:
Tags: 

Innsjøen Techirghiol i Constanta fylke er en av Romanias mest kjente innsjøer. Innsjøen på litt over 11 kvadratkilometer i overflate og en maksdypde på 9 meter. Techirghiolinnsjpen er en saltvannsinnsjø der saltstriper danner hvite striper i overflaten når det blåser kraftig vind.

Techirghiol- innsjøen ligger mellom byen med samme navn og badebyen Eforie Nord og Svarthavsstrendene rett ved. Innsjøen strekker seg videre nedover langs kysten til Eforie Sud og Tuzla. Langs vannkanten til innsjøen kan man sommerstid hvor det måtte være se flere badende som smører seg inn i innsjøens mineralholdige gjørme, men det er tre hovedstasjoner for turistene som i hovedsak benyttes; det store senteret i Techirghiol, uteanlegget ved jernbansestasjonen i Eforie Nord og et spesialbygg for naturister lenger ned mot veien til Eforie Sud. I Eforie Sud finnes ogs å en lignende adskilt badestrand.

Legenden sier at en gammel blind mann ved navn Tekir ved en feiltakelse havnet ute i innsjøen med sitt gamle esel. Tekir prøvde å få gjørme av kroppen og å trelle eselet opp av innsjøen, men eselet nektet og ble stående ute i mudderet. Da han etter flere timer klarte å få eselet opp fra innsjøen, begynte den blinde mannen å se lys, og de verkende beina hans var helbredet. Det samme var dype sår som det gamle eselet hadde fra før på leggene og eselet var som et ungt esel igjen. Da folk fikk vite om dette, begynte de å bade i sjøen, smøre seg inn med gjørme for å oppleve velvære og helbred. I dag er det en statue av Tekir og eselet hans inne i landsbyen Techirghiol.

I dag er gjørmen fra Techirghiolinnsjøen brukt til å lindre og helbrede flere reumatiske lidelser. Gjørmen selges også på strenden i badebyen Eforie Nord og brukes i flere av de elegante spa-hotellene som Eforie Nord har flere av, ogs elvfølgelig inne i det tradisjonsrike behandlingssenteret inne i selve Techirghiol by.

Er du i Techirgiol, vil du ikke unngå flere tilgangsmuligheter til innsjøen. I Eforie Nord kommer du enklest til innsjøen ved å krysse skinnene ved byens jernbanestasjon og fortsette ned til strandinstallasjonene. I Eforie Sud bruker du undergangen ved hovedbusstasjonen.

Bestill lignende reise