Langrenn i Romania

Romania er et populært vinterreisemål, kanskje overraskende for mange i Skandinavia. Men den rumenske avisen Adevarul kunne i august fortelle at nordmenn er den nasjonaliteten som har økt mest som skiturister i Romania. Skiferie i Romania betyr nesten utelukkende alpine aktiviter. Romania har en rekke flotte alpine skisentre som trekker til seg chartergrupper fra land som England og BE- NE - LUX. Det mest populære vinterreisemålet er uten tvil POIANA BRASOV, men det finnes mange andre både i Transylvania, Karpatene, i vestlige deler av Romania og i Moldova.

Kategori:

Romania er et populært vinterreisemål, kanskje overraskende for mange i Skandinavia. Men den rumenske avisen Adevarul kunne i august fortelle at nordmenn er den nasjonaliteten som har økt mest som skiturister i Romania. Skiferie i Romania betyr nesten utelukkende alpine aktiviter. Romania har en rekke flotte alpine skisentre som trekker til seg chartergrupper fra land som England og Be- Ne - Lux. Det mest populære vinterreisemålet er uten tvil Poiana Brasov, men det finnes mange andre både i Transylvania, Karpatene, i vestlige deler av Romania og i Moldova. I Rasnov i nærheten av Brasov arrangerte man sist vinter en internasjoal skihoppkonkurranse i en av Romanias få skibakker som holder internasjonale mål.

Skisport er sett på som en aktivitet for overklassen i Romania som har store sosiale forskjeller. Dette fordi skitleie, utstyr er svært dyrt for vanlige rumenere, tross at prisene bare er en brøkdel av hva de er i Norge. Ski i Romania forbindes i praksis kun med slalåm, utfor og snowboarding.

Interessen for langrenn er tilnærmet null, også TV- overføringer av langrenn i formatet VM og OL omfattes med liten eller null interesse - i motsetning til skihopp og skiskyting - i alle fall til en viss grad.

Dette forhindrer likevel ikke at det finnes en rekke oppmerkede turløyper rundt skisportsentrene i Romania - som feks i Poiana Brasov der en 11 km turløype for ski også er opplyst om natta.Også i snøsikre topper i Karpatene der gondolbaner bringer folk opp til off-piste finnes også merkede turløyper enkelte steder.

www.romaniaposten.com

Bestill lignende reise