Sibiu - kulturbyen

Sibiu - eller på tysk Hermannstadt - er Romania på sitt vakreste. Byens middelalderpreg er så godt tatt vare på at Sibiu framstår tilnærmet som et levende museum. Området rundt byen understreker skjønnheten, det er bare 24 km til Romanias mest dramatiske fjellområde Fagaras.

Sibiu

Som om ikke dette var nok renner elva Cibin gjennom byen, og hovedjernbane og hovedveier i Romania gjør Sibiu til et internasjonalt møtested. Sibiu er et av de stedene på denne jord der man kan tenke seg å bli bofast bare et etter et førsteblikk.

Sibiu er en av Romanias store turistmagneter med festivaler og kulturelle tilstelninger i alle format. Året rundt.

Det bor nær 170000 mennesker i Sibiu, hvorav 4100 er etnisk sett ungarere og 5600 tyskere. Selv om offisiell statistikk ikke viser det, så er også Sibiu et kulturelt senter for sigøynerne i Romania ,romafolket.

Sibiu ble grunnlagt på1200-tallet på restene av romersk bosetting, men sin storhetstid hadde byen under Habsburgerne fra 1703-1791 og under Østerrike fra 1849 til 1867 - og mange kaller Sibiu ved sitt tyske navn Hermannstadt den dag i dag. Den tyske påvirkningen er omfattende, og politisk sett har innfødte med tysk bakgrunn hatt mye makt. Maifesten den første dagen i mai er en rein tysk festival, - øldrikking med ompaompa-musikk og det hele.

Sibiu

Gamlebyen i Sibiu er en av de best bevarte middelalderbyer i Europa. Noen vil si den best bevarte. Severdighetene står i kø, fra Rådtårnet, det historiske museet, den romerske katedralen til Brukenthal - museet og Hallers hus. Lenger ned i bydelen finner du Bukenthalerskolen og den kjente Jernbrua. For å komme hit må du traske ned Trappepassasjen.

Jernbrua skal etter sagnet klappe sammen hvis du forteller en løgn mens du står midt på den. Det sies at Ceausescu også spaserte over brua,men at den holdt siden dikatoren holdt munn.

Videre i Sibiu finner du Museet for jakttrofeer, den ortodokse katedralen og Den olympiske hallen med et stort svømmebasseng. For ytterligere detaljer bør du klikke deg inn på Sibius glimrende webside

Sibiu var kulturhovedstad i Europa i år 2007. Samme år som Romania blir medlem i den europeiske unionen.

Sibiu har en flyplass som stadig får mer trafikk. Et par dager i uka er det blant annet forbindelser til Tyskland. Jernbanestasjonen finnes i den østlige delen av byen.

Bestill lignende reise

Slottene i Transylvania